Vřesnické štrůdlování
Již dlouhou dobu se v naší hospůdce domlouváme, co bychom zase udělali za akci pro zpříjemnění našeho života ve Vřesníku. Také nás napadlo, že se asi v každé chalupě peče jablečný štrúdl a že bychom mohli vyzkoušet umění našich kuchařek, ale i kuchařů a udělat malou soutěž v této kategorii.
Odezva na připravovanou akci byla ve vsi značná a tak nezbývalo než stanovit termín a domluvit nějakého muzikanta pro zábavu a případný tanec.
Sešli jsme se tedy 19. února a se vzorky přišlo 14 soutěžících (na začátek docela slušné). Všichni přítomní se podíleli na vybrání čtyř nejlepších štrůdlů do finále. Ve finále pak vybraná pánská porota (štrůdl většinou konzumují muži), hodnotila chuť a určila pořadí na předních místech.
Štrůdly byly opravdu chutné což mohli posoudit všichni návštěvníci při jejich celovečerní konzumaci. Každý výrobce prosazoval kromě jablek, různé ingredience jako mák, mandle, oříšky, rozinky, atd.
Po vyhodnocení výsledků bylo následující pořadí:
- Jana Blažejovská
- Věra Kopicová
- Eva Havlová
- Marie Aldorfová
První tři vyhodnocení obdrželi na památku diplomy a na další štrúdly několik kilogramů jablek.
Ve fotogalerii můžete vidět fotky z akce.